főoldal   /   előző oldal

   Előszó   Nem tudom miért alakult így, de nekem csaknem minden barátom orvos. Jó dolog ez nagyon. Hiszen ha a szükség úgy hozza, már le is vágták a kezem, kirángatták a fogaim, meggyógyászták a beleim, és ha még élek, a hülyék számára is érthető módon elmagyarázzák, miért is jobb egy vacak búvárszivattyú a szivemnél. S mindezt költségtakarékosan! Hát nem megnyugtató?

   Az egyikük véletlenül éppen egy kórházban dolgozik, s A KÓRHÁZ anatómiája című hiánypótló tanulmány témájához kapcsolódó tapasztalatait egy ragyogó szakmai kiegészítésben összegezte.

   Nagy örömömre hozzájárult ennek közléséhez, természetesen nevének elhallgatása mellett, mert azért még szeretne ebben a szakmában dolgozni. Ha már ennyire jó ott...


Szakmai kiegészítés
A KÓRHÁZ anatómiája című hiánypótló tanulmányhoz


A teljes kórházi apparátus elemzése szükséges!


Menedzser-igazgató


lop, csal, hazudik, sikkaszt, a minisztériumban nyal, beosztottjait üldözi, saját embereit jutalmazza stb. Jelszó: nyereség bármi - BÁRMI – áron! Mindehhez rendelkezik egy soha nem használt orvosi diplomával, néhány hetes, jobb esetben egyéves egészségügyi menedzserképző kurzus oklevelével és az éppen aktuális kormánypárt tagsági könyvével.

Gazdasági igazgató

lop, csal, hazudik, sikkaszt, a minisztériumban nyal, beosztottjait üldözi, stb. Ha egy intézményt tönkretett, vándorol a következőbe, helyére a másik tönkretett intézmény gazdasági igazgatója kerül, kiemelt közalkalmazotti juttatással.

Humánpolitikai vezető

lop, csal, hazudik, beosztottjait jutalmazza, az eü. személyzetet üldözi, napi 1-2 órát dolgozik kiemelt közalkalmazotti bérezésért. Fedőfoglalkozás…

Titkárság, igazgatói titkárnők

lopnak, csalnak, hazudnak, mószerolnak, kurválkodnak.

Adminisztráció (bérszámfejtés, munkaügy, módszertan, jog, stb.)

lop, csal, csal, csal, csal, csal, csal, félremagyaráz, hazudik, hazudik, hazudik, mószerol.

Műszak
(villany, víz, asztalos, burkoló, kőműves, gépkocsivezető, kézbesítő, stb.)

kontár, lop, csal, hazudik, munkát kerül, de ez a jobb, mert ha „dolgozik", az rosszabb, mint a háború.

Konyha

lop, lop, lop, lop, csal, csal, csal, erősen hízik.

Biztonsági szolgálat

öntudatos, arrogáns, senki nem léphet be, kivéve, aki 20 Ft-nál többet ad zsebbe, amúgy mószerol, mószerol, besúg, eü. személyzetet zaklatja.

Az ún. gyógyító eü. személyzet
(orvos, nővér, műtősnő, asszisztensek, beteghordók, boncmester, gipszelősegéd, orvosírnok, stb)

aljanép, termelésképtelenek, költségtényező, állandóan pénzt akarnak, állandóan dolgozni akarnak, éjjel-nappal fogyasztják a tartalékokat… fúj! Mindenki utálja őket.

Takarító Kft

a mocsok és szemét változatlan minőségben és mennyiségben való fennmaradásáért felelős, természetesen kiemelt és megfelelő %-ban a szerződéskötőknek visszajuttatott illetményért, melyből a REF-es, kisebbségi takarítónők még a minimálbért sem viszik haza.


dr. med. Kőbányai (ál)Szent Endre
főoldal   /   előző oldal